top of page

Massage i Västerås

Marias massage och hälsa

Klassisk massage

En behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Massage kan vara friskvård för att öka ditt välbefinnande genom en positiv påverkan på ”lugn och ro” hormonet Oxytocin men även en förebyggande massage behandling eller stöd i din träning. Massage sänker puls och blodtryck, ökar blodcirkulationen och har en avstressande effekt. Bra för både kropp och själ. Du väljer själv om du önskar en en mjuk avslappnande massage eller lite hårdare knådning.

Terapeutisk massage

 

Terapeutisk massage är en mer djupgående massagebehandling där fokus läggs på att förebygga besvär eller behandla direkta problem som spända muskler i rygg, skuldror, axlar, nacke och spänningshuvudvärk. I behandlingen jobbar jag med rörelseanalys, triggerpunktsterapi och stretch även vissa ortopediska tester kan behövas testas innan behandling Råd och tips om egen stretch ges. Syftet med dessa behandlingsmetoder är att lösa upp och motverka muskelspänningar, öka rörelseomfånget.


Efter behandlingen är det vanligt att man kan få träningsvärk eller känna dig öm i musklerna som behandlats. Rekommenderas att du väljer denna massage behandling om du har besvär.

Aromamassage

 

Aromamassage är en avslappnande och mjuk massage blandat med aromaterapi där jag jobbar med pressurtryck och efflurage.
Massagen ger beröring i ett jämt och lugnt tryck som följer ett medvetet rörelsemönster för att aktivera oxytocinsystemet i kroppen. Oxytocin är ett hormon som får oss att känna lugn och ro som får oss att må bra. 
Efter massagen kommer du att vara avslappnad och trött så tillåt dig att fortsätta att ta det lugnt efter behandlingen.

 

Regndroppsmassage

 

Regndroppsmassage är en form av medicinsk aromaterapi. Den är mycket effektiv mot rygg och nackproblem genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor. De eteriska oljorna har även en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därmed är regndroppsteknik också en välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress. Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturliga verksamma beståndsdelar. 

Fot/underbensmassage

 

Avslappnande och välgörande massage av fot och underben som ger ökad cirkulation och minskad muskelspänning. En behandling som alla trötta fötter och ben uppskattar.

 

423675099_903409501790434_8302198166348934193_n.jpg
60613867_475724723166175_742472275930277

Ansiktsmassage

 

En avslappnande massage som löser upp muskelspänningar orsakat av bla stress, tandgnissel och/eller migrän. Genom lätta manipulationer ökar blodcirkulationen och den cellulära syresättningen vilket ger huden en friskare lyster. Använder eteriska oljor.
Behandlingen avslutas med skön skalpmassage.

Hotstone

 

En Hotstone massage med dess varma, lena och mjuka lavastenar är både en lugnande och stress reducerande behandling som ger ny kraft och energi,  samtidigt som värmen och trycket hjälper musklerna att slappna av. Hotstone massagen ökar även blod-och lymfcirkulationen. Hjälper även ämnesomsättningen i kroppen. Är en väldigt avslappnande massage som löser upp muskelspänningar och ökar syresättningen i kroppens vävnader. Lugnande och harmoniskt för sinnet. 

Bambumassage

 

Bambumassage är en kraftfull och djupgående behandling för att mjuka upp stela leder och muskler. Med hjälp av bambupinnarna kommer man djupt in i muskulaturen och får loss spänningar i kroppen. Tekniken har en mycket utrensande effekt och hjälper kroppen att bli av med restprodukter. 

Reiki Healing

 

Reiki är är en japansk healingteknik, en mjuk och samtidigt mycket effektiv beröringsmetod som stärker kroppens självläkande processer. Reiki lindrar smärta, stress och ångest. Löser upp både fysiska och mentala spänningar. Reiki fyller på energiförrådet. 
Reiki är den enda healingformen som är godkänd som friskvård av Skatteverket. 

Käkledsbehandling

 

 Har du svårighet att gapa stort och blir fort trött och får ont eller knäpper det i käkarna? Gnisslar eller pressar du ihop tänderna och/eller ofta har huvudvärk? Då kanske du skulle behöva en käkledsbehandling. Vid en käkledsbehandling görs vissa rörelseanalyser innan behandlingen. Därefter går jag igenom hela käkmuskulaturen och då även på musklerna på insidan av munnen. I behandlingen masseras även nacke/hals och huvudet. Redan efter en behandling kommer du att märka en skillnad och de flesta upplever en förbättring av nattsömnen. Kan behövas några fler behandlingar då det är individuellt. 

nedladdning.jpg
2173c1ef-2cba-4462-b19c-a902413d4259.jpg
bottom of page